Ker je vajin otrok središče sveta, je
pomembno, da imata dostop do
znanja, ki ga potrebujeta.

Z vami smo strokovnjaki, ki vama pomagamo
reševati vse vajine izzive starševstva.

Z vami smo strokovnjaki, ki vama pomagamo reševati vse vajine izzive starševstva.

O NAS

Ker je vajin otrok središče sveta, je pomembno, da imata dostop do znanja, ki ga potrebujeta.

Ustanoviteljici

Urška Repnik

Verjame, da se s pogumom in trdim delom da priti do cilja ter da je s pravo podporo mogoče vse. Je soustanoviteljica spletne šole za starše Veva. Po poklicu je dipl. slavistka, po poklicanosti pa svetovalka za dojenje in uvajanje hrane. Na začetku poklicne poti je obiskovala mame na domu in organizirala delavnice ABC dojenja in Uvajanje hrane ter BLW, leta 2021 pa je organizirala mentorski tečaj za svetovalke za dojenje in poporodne doule, ki se ga je udeležilo 13 obporodnih spremljevalk, ki jih mentorira še naprej in jih podpira pri njihovem delu, sama pa individualne obravnave zdaj nudi predvsem članom Veva Akademije in v Veva centru. Rada razvija in uresničuje nove ideje. Pred vsem tem pa je ženska, mama dveh krasnih otrok, ki jo učita o potrpljenju in življenju. Želi si, da bi ženske bolj verjele vase in v svojo moč – ter imele na voljo celostno, holistično podporo.

Marina Popović Frangež

Verjame, da je spočetje rojstvo otroka, porod je rojstvo mame in rojstvo družine ter da si vsaka ženska zasluži imeti možnost doživeti lep porod. Je soustanoviteljica spletne šole za starše Veva, certificirana doula in svetovalka za dojenje po programu DONA International ter v postopku prejema certifikata za voditeljico Hypnobirthing® priprav na porod. Devet let aktivno spremlja porode in je avtorica in mentorica programa Za tvoj lep porod in meditacij in vizualizacij znotraj programa. Rojstvo ni nekaj kar si želimo prepustiti naključju. Zato se je na porod in na otroko dobro pripraviti. Je mama treh otrok, žena in direktorica podjetja Ziza. Želi si, da bi se ženske zavedale pomena spočetja in rojstva saj le to vpliva na celoten razvoj otroka do odrasle dobe. Pravi, da šele z lupljenjem priučenih navad, vzorov in vzorcev lahko resnično zaživimo svoje sanje.

predavateljice

Jasna Trapečar Pavšič

Jasna je srčna ženska, mama in velika ljubiteljica narave. Od mladosti je tesno povezana s taborništvom. Prosti čas najraje preživlja na dolgih pohodih v naravi, na koncertih, predstavah, potovanjih ter ob druženju z družino in prijatelji. Je strastno predana svojemu poklicu, zato se nenehno izobražuje in strokovno izpopolnjuje. Verjame, da so za dober razvoj otroka na vseh področjih nujni dobro postavljeni temelji motorike in senzorike ter sočutna vzgoja. Želi si, da bi imeli vsi otroci možnost celostne obravnave v centrih, kjer se združujejo in sodelujejo strokovnjaki vseh strok. Spoznala jo bosta kot specialno pedagoginjo z več kot 23 leti izkušenj pri delu z otroki. Je MNRI terapevtka 3. stopnje z licenco Svetlana Masgutova Educational Institute for Neuro-Sensory-Motor Reflex Integration. Deluje v okviru Zasebne specialno-pedagoške svetovalnice Jasna v Mariboru, kjer dela predvsem z dojenčki in malčki ter izvaja različna izobraževanja s področja specialne pedagogike in razvoja otrok.

Sabina Topolovec

Verjame, da je v naravi vse urejeno in da si narava ni izmislila nobenih kompliciranih  receptov. Zato so tudi njeni napotki takšni – preprosti, a učinkoviti. Njena strast so začimbe. Je soavtorica trilogije Ščepec ter avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke. Svoja znanja deli na predavanjih in delavnicah v Sloveniji in širše. Je dolgoletna sodelavka  informacijskega središča Zazdravje.net ter urednica Voglovih nasvetov za zdravo življenje. Njene vsebine in zdravi recepti so tudi na  www.avogel.si  in www.zazdravje.net. Sabina je mama in srčna ženska tisočerih potencialov, ki se jih z leti vse bolj zaveda. Ve, da je vse védenje že v nas in da lahko uresniči karkoli. Želi si, da bi se ljudje upočasnili, v sebi začutili več miru. Potrošništvo, instant rešitve, nenehno beganje misli in pehanje za materialnim človeka odvračajo od njegovega resničnega bistva. Vse, kar potrebujemo, je že v nas, če smo le zdravi. Prav zato z veseljem deli modrosti, ki lahko koristijo vsem generacijam.

Vesna Osmanagič

Verjame, da vsaka otrok lahko dobro spi. Ampak vsak otrok je drugačen in ni enotne rešitve, ki bi delovala za vse, zato je potrebno imeti realna pričakovanja in upoštevati individualnost vsakega otroka ter vsake družine. Vesna pri svojem delu uporablja holistični pristop, ki je kombinacija znanja pridobljenega ob študiju psihologije otrok ter specializacije na področju spanja dojenčkov in otrok. Hkrati pa veliko pozornosti posveča ohranjanju varne navezanosti med starši in otroci (Neufeld Intensive certifikat, Neufeld Institute) ter dobremu počutju cele družine, se posebej pa mentalnemu zdravju mame v prvih mesecih po rojstvu otroka (Perinatal Mental Welbeing cetifikat). Je mama dveh otrok, partnerka ter direktorica podjetja Dream Catchers. Trenutno je v teku opravljanja tečaja dihalne terapije ter učiteljice joge z željo, da razširi svoje delo na področju dobrega počutja celotne družine. Želi si normalizirati spanje dojenčkov in otrok. Starše želi pripraviti na to, kaj lahko pričakujejo v prvih letih otrokovega življenja ter jim pomagati, da se tega obdobja lotijo umirjeni in z samozavestjo in da spanje za njih ni stresno.

Špela Gorenc Jazbec

Verjame, da je prvo leto življenja pri otroku kot nepopisan list in da čutno-gibalne izkušnje, ki jih doživi v prvem letu, bistveno vplivajo na ves nadaljnji gibalni razvoj, na posameznikov občutek za lastno telo, gibanje in držo. Vse, kar si zgradimo v tem zgodnjem obdobju našega življenja, nam ostane za celo življenje in je del nas, naših gibalnih vzorcev, naše telesne sheme. Špela je diplomirana fizioterapevtka s specialnimi znanji iz razvojne nevrofizioterapije, ki se vsakodnevno ukvarja z dojenčki in otroki z manjšimi in večjimi razvojno-gibalnimi težavami. Je ustanoviteljica blagovne znamke Baby Handling ter avtorica spletnih programov Razvojno gibalnih vadb in dveh knjig. Aktivno sodeluje tudi na področju izobraževanj staršev in predava na različnih dogodkih, seminarjih, šolah za starše. Tudi sama je mama dveh otrok. Pravi, da ji prav ta izkušnja daje širši pogled v spoznavanje procesa gibalnega razvoja in spoznavanja procesa grajenja čutno-gibalnih izkušenj pri dojenčku, otroku.

Nana Krošel

Verjame, da je naše počutje in zdravje odvisno od več dejavnikov, kot bi se nam to zdelo na prvi pogled. Po raznih izobraževanjih iz področja naturopatije, tradicionalne kitajske medicine, kranio-sakralne in Bachove terapije je prišla do zaključka, da je ključnega pomena ravnovesje na vseh področjih. Pravi, da so izjemnega pomena spanje, prehrana, čustvovanje, odnosi, okolje, v katerem smo in umirjanje živčnega sistema na vsakodnevni ravni. Je mamica dveh otrok, in preko materinstva jo je življenje peljajo v raziskovanje vpliva prenatalnega obdobja in poroda na nas kot posameznike. Njeno poslanstvo je delo z dojenčki, otroki in družinami in želi si, da bi se vsi dojenčki počutili zares slišani, razumljeni in spoštovani kot čuteča bitja, ki res čutijo vse. Pravi, da je zdravje v nas, na nas pa je, ali bomo to moč vzeli v svoje roke ali ne.

Naša vizija

“Opolnomočiti pare in družine za nosečnost in porod, za dojenje in vzgojo in za življenje zadovoljnega otroka in srečne družine.”

Dosegli bomo spremembo v družbi, kjer bodo starši in pari v pričakovanju imeli dostop do starih znanj in novih spoznanj. Izobraževanje poteka v lastnem domu in ob času, ko staršem to najbolj ustreza. Povezujemo najboljše strokovnjakinje in strokovnjake in ustvarjamo poti do staršev, ki potrebujejo nova znanja, podporo in pomoč. Ustvarjamo skupnost s skupnimi vrednotami in skupnimi hotenji.

Naše poslanstvo

“Predajamo znanje o zdravju, nosečnosti, porodu in dojenju, o vzgoji in komunikaciji. Imamo rešitve in pot za vaše izzive.”

Verjamemo, da tako pomagamo ustvarjati srečne družine, posledično pa tudi bolj pravično, strpno, sonaravno in povezano skupnost. Čas je naša pomembna vrednota, zato uporabljamo tehnologijo, ki omogoča dostop do znanja v prostoru in času, ki ga starša izbereta sama. Z izbranimi predavatelji in tematikami dosegamo da starši prepoznajo svojo intuicijo in zaupajo vase.