Kategorije

Nega in razvoj dojenčka

Ob rojstvu otroka se starši srečujejo s številnimi izzivi: kako ga prijeti, dvigovati, kakšno naj bo prvo umivanje novorojenčka, pa uspavanje dojenčka ― sploh ko pride do obdobja spalne regresije in začnejo dojenčki slabše spati.
Več >

Ob rojstvu otroka se starši srečujejo s številnimi izzivi: kako ga prijeti, dvigovati, kakšno naj bo prvo umivanje novorojenčka, pa uspavanje dojenčka ― sploh ko pride do obdobja spalne regresije in začnejo dojenčki slabše spati.

V prvem letu se poraja veliko dvomov in vprašanj o tem, ali se dojenček pravilno razvija in ali v razvoju zaostaja za svojimi vrstniki. Toda gibalno-motoričen razvoj med posameznimi malčki se razlikuje. Seveda obstajajo določeni razvojni mejniki in zaporedja usvajanja življenjskih spretnosti, ki so starostno opredeljeni, kar pa ne pomeni, da rahlo odstopanje od tega sosledja predstavlja razlog za paniko. Vsak otrok se razvija v svojem ritmu, nekateri razvojne mejnike dosegajo prej, drugi kasneje, pomembno je le, da otroka na tej poti spodbujamo, mu za učenje ponujamo dovolj priložnosti skozi igro in se ne obremenjujemo preveč z nepomembnimi stvarmi.

Tudi vaš dojenček ne spi, ko bi si želeli? Neredno spanje dojenčka in pogosto zbujanje dojenčka (spalna regresija) je na drugi strani izziv, ki lahko stres še dodatno poveča, saj ste lahko zaradi neprespanosti še bolj napeti. Včasih je dovolj, da vas o tem, ali se otrok normalno razvija, pomiri že pogovor s prijateljico in mamo, velikokrat pa vam prijazna beseda ne zadostuje. V naših izobraževalnih modulih vas bodo izkušeni strokovnjaki naučili o pravilni negi otroka po prihodu iz porodnišnice, o tem, kakšni so razvojni mejniki, kot jih določa stroka ter kakšen je vpliv poroda na razvoj otroka. Prav tako vas bomo naučili, kako pravilno ravnati z dojenčkom (babyhandling) in zakaj je gibanje tako pomembno za motorično-gibalni napredek otroka. Izvedeli boste, kako poteka razvoj otrokovih možganov in kako ga podpreti skozi igro. Poskrbeli bomo, da boste izobraževanje zapustili pomirjeni in z vsemi odgovori, ki jih iščete.

Izobraževanja

Nasveti

Ste vedeli, da se večina otrok rodi prekritih s tanko belo snovjo (verniks), ki predstavlja prvo zaščitno plast, zato je dobro, da z umivanjem novorojenčka počakamo? Potem so tukaj še prvi plenični izpuščaji, težave s krčki, temence, atopijski dermatitis ter ostali izzivi, ki jih lahko pričakujemo v prvih tednih. V tem sklopu se boste seznanili z vsemi razvojnimi fazami otroka ter pridobili uporabne nasvete o tem, kako pravilno dvigovati dojenčka iz posteljice, kako ga preoblačiti … Vsekakor vam bodo naši nasveti pomagali pri premagovanju dvomov in vam vlili samozavest, ki jo kot novopečeni starši potrebujete. Sprehodite se skozi naše prispevke in se izobrazite o negi in razvoju vašega dojenčka od rojstva naprej.
jok med vožnjo

Jok med vožnjo?

Zakaj nekateri dojenčki med vožnjo neprestano jokajo in kako jim lahko pomagamo?

Izkoristite moč glasbe

Ste že kdaj slišali »dobronameren« nasvet, da naj bi otroci poslušali klasično glasbo (konkretneje Mozarta), saj n ...

Online priprave: Za tvoj lep porod

Porod nima popravnega izpita, vsak se zgodi le enkrat. Naj bo lep, spoštljiv in prijazen do otroka in mame. Šele ko imate znanje, imate tudi možnost odločanja. Za tiste, ki cenite udobje doma, a se želite na porod pripraviti dobro, kvalitetno in predvsem celostno. 

Za tiste, ki cenite udobje doma, a se želite na porod pripraviti dobro, kvalitetno in predvsem celostno.

samo
140€

Nosite svoje otroke

Nošenje otrok (angl. babywearing) je gnezdenje z novorojenčkom, ki ga ponesemo v svet, je skrb za starejšega otroka, ...

Spalna regresija

Zakaj dojenčki pri 4 mesecih začnejo slabše spati? Ali ste naredili kaj narobe? So lačni? Preveri tukaj.

Duda ali prst?

Kaj je bolje, da otrok sesa dudo ali prst? Do kdaj? Sesanje je življenjskega pomena, vendar ima vsaka izbira dve plati. ...

MNRI® metoda

Datlji veljajo za super živilo, ko govorimo o pripravi na porod. So odličen vir hranil že v času nosečnosti. Izjemn ...