Kategorije

Izbira porodnišnice in komunikacija s porodnim osebjem

Uvod v predavanje

Izbira porodnišnice je ena najpomembnejših odločitev, ki jih sprejmeta kot bodoča starša. Pred tem pa se je nujno potrebno vprašati, kako si želiš roditi. Je porodnišnica, ki si jo izbrala, skladna s tvojimi potrebami in željami? Porod se zgodi samo enkrat, zato je ključno, da poteka v okolju, kjer se boš počutila maksimalno podprto, slišano in varno.

Žal veliko nosečk izbiri porodnišnice nameni premalo časa ter pozornosti in se preprosto odločijo za najbližjo možnost. A porodnišnice se med seboj močno razlikujejo. Tako kot želje nosečnic. Pomembno je vedeti, kakšni protokoli, postopki in posegi te čakajo v porodnišnici. Kajti več kot boš imela informacij, bolj boš lahko v svoji moči. Ko boš opolnomočena, boš samozavestno sprejemala odločitve in rodila tako, kot si želiš. Ne prepusti najpomembnejšega dogodka v svojem življenju naključju. Na predavanju boš izvedela vse, kar je potrebno vedeti za optimalno izbiro porodnišnice, ter pridobila praktične nasvete za učinkovito komunikacijo s porodnim osebjem.

ZOOM predavanje v živo: v četrtek, 27.6. ob 18.00

Dostop do predavanja: 30 dni
Predava:
Marina Popović Frangež
Trajanje predavanja:
1:00:00
O predavateljici
Marina Popović Frangež
Je soustanoviteljica spletne šole Veva, certificirana doula (DONA) ter v postopku certificiranja za voditeljico Hypnobirthing® priprav na porod. Devet let aktivno spremlja porode in je avtorica in mentorica programa Za tvoj lep porod. Ostala njena predavanja najdeta v razdelku O nas.
Izberi porodnišnico, kjer se boš počutila varno ter podprto in kjer bodo tvoje želje pri porodu (u)slišane.

Skrb in čas, ki ju boš danes vložila v znanje o porodu, se ti bosta nedvomno obrestovala. Ni lepšega kot to, da si v najbolj ranljivem in pomembnem trenutku življenja v varnih rokah, tvoje odločitve in želje pa spoštovane. Ko veš, da si se maksimalno pripravila, da se lahko popolnoma sprostiš in mirno ter samozavestno pripraviš na prihod svojega otroka.

 

Ne glede na izbiro porodnišnice pa imaš vedno možnost pozitivne komunikacije s porodnim osebjem, ki bo učinkovita le, če poznaš svoje pravice in sam potek poroda v njej. S premišljeno izbiro porodnišnice in z učinkovito komunikacijo boš ustvarila ugodnejše pogoje za porod in rodila tako, kot si želiš!

 

Vsebina delavnice:

  1. Kako izbrati porodnišnico, ki podpira tvoje porodne želje.
  2. Kako dolgo ostati doma in kdaj iti v porodnišnico.
  3. Izpolnjevanje papirjev pred porodom.
  4. Kakšne so tvoje pravice.
  5. Čemu se ne moreš izogniti.
  6. Kakšno vlogo ima partner pri komunikaciji z osebjem.
  7. Porodni načrt da ali ne in če, kakšen?
  8. Kako komunicirati s porodnim osebjem .
  9. Posegi med porodom.
  10. Posegi po porodu zate in za dojenčka.

Akcijska cena mini delavnice je 19,90 €. Ne zamudi priložnosti, ker lahko ob predavanju postaviš tudi svoja vprašanja glede poroda.

Cena predavanja:

19,90 

Članski program: VEVA AKADEMIJA

Zakaj bi poslušala samo to predavanje?

Postanita člana Veva Akademije in si zagotovita neomejen dostop
in tedenske odgovore naših strokovnjakov.

Zakaj bi poslušala samo to predavanje?

Postanita člana Veva Akademije in si zagotovita neomejen dostop
in tedenske odgovore naših strokovnjakov.