Uvajanje hrane + baby led weaning
Uvod v predavanje
Bi uvajala s kašicami ali po metodi BLW (baby-led weaning, hranjenje na otrokovo pobudo), s koščki? Kako ukrepati, če ima dojenček težave s koščki, in kaj storiti, da bo hrano sprejel z veseljem? Če si želita, da je uvajanje goste hrane sproščeno in poteka tako, da kar najbolj podpira razvoj vajinega dojenčka, sta na pravem mestu. Naj bo uvajanje goste hrane zabavna izkušnja za otroka in vas!
30,00 €
Vsebina predavanja
- Miti in resnice o uvajanju hrane
- Razlike med dojenimi in nedojenimi otroki
- Je uvajanje hrane odstavljanje od dojenja?
- Kdaj je pravi čas za začetek uvajanja hrane
- Ali je moj otrok že pripravljen na hrano?

- Prednosti in slabosti obeh metod
- Kakšen tempo pričakovati pri obeh metodah
- Koliko hrane pravzaprav potrebuje dojenček
- Zakaj se nam določena hrana zameri
- Pozitivni vpliv metode BLW na otrokov razvoj

- Prednosti metode BLW
- Kako pripraviti koščke po metodi BLW? Velikost, oblika in toplotna obdelava
- Uvajanje tekočine. Pribor. Položaj pri hranjenju
- Zadušitev in »gag« refleks (refleks izbljuvanja) ter kratka prva pomoč

- Katere pripomočke potrebujemo pri uvajanju in izbira stolčka
- Sezonsko uvajanje hrane, primeri živil
- Kaj ponujati za zajtrk, kosilo in večerjo
- Večerje za boljše spanje
- Zdrave izbire za vso družino
- Prehranska piramida pod vprašajem

- Sol in sladkor v prehrani
- Med in botulizem, uživanje surovih živil (glejta tudi to predavanje)
- Fermentacija in začimbe (priporočamo tudi to predavanje)
- Uvajanje alergenov

- Pogojevanje, kazni in nagrade pri hranjenju
- Igranje s hrano, izsiljevanje in manipuliranje
- Neješčost – zakaj nekateri otroci ne jedo? (glejta tudi to predavanje)
- Za koga BLW ni primeren

Članski program: VEVA AKADEMIJA
Zakaj bi poslušala samo to predavanje?
Postanita člana Veva Akademije in si zagotovita neomejen dostop
in tedenske odgovore naših strokovnjakov.
Zakaj bi poslušala samo to predavanje?
Postanita člana Veva Akademije in si zagotovita neomejen dostop
in tedenske odgovore naših strokovnjakov.