Kategorije

Zmorem dojiti

Uvod v predavanje

Dojenje je eno izmed najbolj prvinskih in naravnih načinov povezovanja z novorojenčkom. A vendar je za marsikatero nosečko povezano s strahovi, če bo sploh zmogla dojiti, včasih pa dojenje tudi ne steče. Hitro se ujamemo v krog zaskrbljujočih vprašanj: ali imam v dojkah dovolj mleka, ali je otrok po podoju sit, ali pridobiva dovolj na teži, zakaj me bradavice tako zelo bolijo in zakaj mi je ob dojenju tako neprijetno. Sem zato slaba mama?

Težave z dojenjem so pogostejše, kot si misliš, in občutki nemoči ter frustracije lahko hitro preplavijo marsikatero mamico. Vendar ne rabi biti tako. S pravo podporo in znanjem lahko premagaš še tako nemogoče ovire. Na predavanju se boš naučila, kako se na dojenje pripraviti že v nosečnosti in kako pravilno pristavljati dojenčka, da bo dojenje manj boleče in bolj učinkovito. Spoznala boš tehnike za vzpostavitev dojenja po porodu, kako s prehrano povečati tvorbo mleka in kako se spoprijeti z najpogostejšimi težavami pri dojenju. Poleg tega bomo en mesec na voljo za vsa tvoja vprašanja v zaprti FB skupini, kjer bomo nudili osebno svetovanje in podporo.

ZOOM predavanje v živo: četrtek, 27.6. ob 18.00

Dostop do predavanja: 90 dni
Predava:
Maja Trupi
Trajanje predavanja:
2:00:00
O predavateljici
Maja Trupi
Je svetovalka za dojenje, ustanoviteljica spletne skupnosti Mamice na porodniški z več tisoč članicami, certificirana inštruktorica masaže dojenčkov po svetovno znani metodi IAIM, doula in voditeljica ženskih krogov po načelih Mother Nature. Več o predavateljici v razdelku O nas.
Z dobro pripravo in osebnim svetovanje do uspešnega (polnega) dojenja.

Dojenje ni samo hranjenje. Je prav posebna povezava med mamo in novorojenčkom, ki ima polno pozitivnih učinkov: dojenčka pomirja, uspava, potolaži in pomaga pri prebolevanju bolezni. Sprošča hormone varnosti, ljubezni in ugodja. Kljub svoji naravnosti, pa ni vedno preprosto. Je veščina, ki se je učita tako mamica kot dojenček sproti. Na predavanju bomo raziskali, kako doseči polno dojenje – tako v teoriji kot v praksi. S konkretnimi odgovori na tvoje izzive in vprašanja te bomo opremili z vsemi potrebnimi informacijami in praktičnimi veščinami, ki jih potrebuješ, da bo dojenje uspešno (s)teklo. Nauči se brezskrbno dojiti že od prvega trenutka v porodnišnici!

Vsebina delavnice:

 1. Priprava na dojenje v nosečnosti.
 2. Kaj potrebuješ za uspešno dojenje.
 3. Priprava bradavic in dojk na dojenje.
 4. Miselna priprava na dojenje.
 5. Pravila dojenja (kako nastaja mleko, povpraševanje in ponudba, razlika med hranjenjem s stekleničko in dojenjem, koliko mleka potrebuje dojenček).
 6. Pravilno pristavljanje in praktičen prikaz.
 7. Prvi dnevi po porodu in vzpostavitev dojenja .
 8. Prehrana mame v času dojenja.
 9. Najpogostejše težave pri dojenju in rešitve.
 10. Ukrepi za vzpostavitev polnega dojenja.
 11. Bonus: triki podiranja kupčkov in skrivnosti uspešnega tandemskega dojenja.

Prijavi se na predavanje Zmorem dojiti in postani samozavestna in uspešna doječa mama. V naši zaprti FB skupini pa ti bomo skupaj s predavateljico in svetovalko za dojenje na voljo še 30 dni po zaključku predavanja.

Cena predavanja:

37,00 

Vsebina predavanja

1.
Zmorem dojiti (ZOOM delavnica v živo, 27.6. ob 18.00)

 • Priprava na dojenje v nosečnosti.

 • Kaj potrebuješ za uspešno dojenje.

 • Priprava bradavic in dojk na dojenje.

 • Miselna priprava na dojenje.

 • Pravila dojenja (kako nastaja mleko, povpraševanje in ponudba, razlika med hranjenjem s stekleničko in dojenjem, koliko mleka potrebuje dojenček).

 • Pravilno pristavljanje in praktičen prikaz.

 • Prvi dnevi po porodu in vzpostavitev dojenja .

 • Prehrana mame v času dojenja.

 • Najpogostejše težave pri dojenju in rešitve.

 • Ukrepi za vzpostavitev polnega dojenja.

 • Bonus: triki podiranja kupčkov in skrivnosti uspešnega tandemskega dojenja.

Zmorem dojiti (ZOOM delavnica v živo, 27.6. ob 18.00)-image
2.
Podporna FB skupina

 • 30-dnevna podpora z osebnim svetovanjem predavateljice (svetovalke za dojenje), ki bo v zaprti FB skupini odgovarjala na vsa vaša vprašanja.

Članski program: VEVA AKADEMIJA

Zakaj bi poslušala samo to predavanje?

Postanita člana Veva Akademije in si zagotovita neomejen dostop
in tedenske odgovore naših strokovnjakov.

Zakaj bi poslušala samo to predavanje?

Postanita člana Veva Akademije in si zagotovita neomejen dostop
in tedenske odgovore naših strokovnjakov.