Kategorije

Pravilne tehnike dihanja za lažji porod

Uvod v predavanje

Dihanje lahko odločilno vpliva na potek tvojega poroda. Bolj ko je tvoje telo sproščeno, lažje se bo otrok premaknil v porodni kanal. Bolj ko se boš zaradi bolečine upirala popadkom, bolj bo rojevanje bolelo. Kaj ima dihanje pri tem? S pravilnim dihanjem zmoreš svoje telo sprostiti, zato je odpiranje lažje in bolečina manjša.

Mnogo žensk je strah poroda. Vsem porodom pa je skupna ena stvar: potek poroda je povezan s tem, koliko je telo sproščeno in ali zna ženska med porodom pravilno dihati. Dokler se popadki ne začnejo, ne moreš predvideti, kakšen bo porod, a na to, kako boš doživljala popadke, koliko bodo boleli, kako dolgo bodo trajale posamezne porodne faze, imaš vpliv: zato se nauči pravilnih tehnik dihanja.

Delavnica bo poplačilu naložena v vašo spletno učilnico. V živo je potekala 18. novembra.

Dostop do posnetka delavnice: 60 dni

 
Predava:
Marina Popović Frangež
Trajanje predavanja:
1:30:00
O predavateljici
Marina Popović Frangež
Je soustanoviteljica spletne šole Veva, certificirana doula (DONA) ter v postopku certificiranja za voditeljico Hypnobirthing® priprav na porod. Devet let aktivno spremlja porode in je avtorica in mentorica programa Za tvoj lep porod. Ostala njena predavanja najdeta v razdelku O nas.
Nauči se pravilnega dihanja, da boš obvladovala porodno bolečino in doživela lep porod.

Kaj je potrebno vedeti, ko pride do dihanja? To, da je za lažji porod ključno izvajati pravilne tehnike dihanja. Tako preprosta, vsakdanja stvar kot je dihanje, prinaša pozitivne učinke: zmanjšanje bolečin, saj znamo med popadki sprostiti mišice, večja koncentracija in večja umirjenost, ki prideta prav pri potiskanju, izboljšamo pretok kisika, s katerim oskrbujemo sebe in dojenčka, pospešimo odpiranje in s tem napredovanje poroda ter zmanjšamo možnost pretrganin.

 

Na delavnici se boš naučila različnih tehnik dihanja in uporabe dihanja v posameznih porodnih fazah in tako bolj samozavestno, polna zaupanja vase stopila v porodno sobo. Naučila se boš uporabljati dihanje skupaj z meditacijo in vizualizacijo. Tempo in način dihanja boš lahko ob naučenem prilagodila sebi. Ob koncu delavnice boš imela izbiro. Ker boš poznala več dihalnih tehnik, boš lažje našla tisto, ki bo podprla tvoje telo med porodom.

 

Vsebina delavnice:

  • Pomen dihanja v nosečnosti.
  • Kako prediham popadke v prvi porodni fazi?
  • Kako prediham popadke ob potiskanju / iztisu?
  • Dihanje in meditacija.
  • Dihanje in vizualizacija.
  • Kako mi pri dihanju pomaga partner?
  • Kaj je to Hypnobirthing?
  • Hypnobirthing vaje za dihanje.
Ne čakaj na zadnji trenutek. Če te dolge priprave na porod ne zanimajo, poskrbi za to, da se v eni uri naučiš pravilne tehnike dihanja. Ker porod se zate in za otroka zgodi le enkrat.
Cena predavanja:

35,00 

Članski program: VEVA AKADEMIJA

Zakaj bi poslušala samo to predavanje?

Postanita člana Veva Akademije in si zagotovita neomejen dostop
in tedenske odgovore naših strokovnjakov.

Zakaj bi poslušala samo to predavanje?

Postanita člana Veva Akademije in si zagotovita neomejen dostop
in tedenske odgovore naših strokovnjakov.