Vprašanja & odgovori

Več informacij o naših predavanjih.

Komu so predavanja namenjena?

Del predavanj je namenjen parom v pričakovanju (priprava na porod in dojenje), del pa staršem za reševanje izzivov v vzgoji, zdravju in odnosih.

Kako se udeležim predavanj?

Predavanja potekajo preko spleta. V živo se predavanja izvajajo ob napovedanem večernem terminu, udeležencem pa so na voljo še 9 dni po objavi. V tem času so predavatelji na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja. Po prijavi boste na vašo e-pošto prejeli račun. Ko prejmemo prijavnino, vam bomo po e-pošti poslali povezavo s prijavnimi podatki za sodelovanje na predavanju. Pred predavanjem boste prejeli tudi opomnik.

Imam majhnega otroka in ne vem, če bo zvečer, ko je predavanje, že spal. Kaj lahko naredim v tem primeru?

Predavanje je na voljo še devet dni in spremljate ga lahko kadarkoli. Prednost spletne šole za starše je ravno to, da vam lahko omogočimo daljši dostop do posnetkov in gledanje takrat, ko si lahko vzamete čas. Prav tako vam bo vseh 9 dni na voljo tudi predavatelj, ki bo odgovarjal na vaša vprašanja.

Ali mi poslušanje vaših porodnih predavanj upoštevajo namesto šole za starše, organizirane v porodnišnici?

Praviloma vsaka institucija organizira svoja izobraževanja, ki so predvidena v nosečnosti. Predavanja spletne šole za starše tako zaenkrat še ne morejo nadomestiti šol za starše v porodnišnici s formalne plati. So pa vsebinsko zastavljena tako, da pare na porod in poporodno obdobje pripravimo celovito, pri čemer zagotavljamo, da dobite pri nas vse osnovne ključne informacije, hkrati pa tudi poglobitev v aktualne teme, na katere pogledamo s širšega zornega kota. Tako bi lahko rekli, da so online predavanja ne samo nadomestilo, temveč na določenih točkah celo vsebinski presežek klasične šole za starše.

So predavanja krita iz zdravstvenega zavarovanja, tako kot tista v porodnišnici?

Ne. Zaenkrat je za udeležbo na predavanjih spletne šole za starše potrebna lastna investicija, ki pa se hitro povrne z veliko znanja, ki ga pridobite pri nas, posledično pa tudi odločnostjo in zaupanjem vase, kar sta ključna pogoja za lep porod, mirno poporodno obdobje in starševstvo.