Da bo porod res tak, kot si ga želita, ne pozabita dobro pripraviti porodne torbe. Kakšen pa naj bo seznam stvari za v porodnišnico? Določeni pripomočki, npr. limona ali maska za obraz, vama lahko precej olajšajo ure v porodni sobi.

uredništvo veva.si

Prenesite si popoln seznam za porodnišnico

Se vam približuje predvideni datum poroda? Čeprav bi se lahko v porodnišnico ali porodni center odpravili le s svojim okroglim trebuščkom, kartico zdravstvenega zavarovanja in materinsko knjižico, pa odhod tako praznih rok verjetno ni najboljša ideja. Kaj pripraviti v torbo za v porodnišnico zase in za novorojenčka, ki prihaja? Da ne bo premalo, a da ne bo po drugi strani prevelika torba dodatno breme in da bodo z vami stvari, ki jih resnično potrebujete?

Na naš seznam stvari za v porodnišnico in prve dneve doma smo dodali nekaj “nenavadnih” pripomočkov – ki pa so vsi preverjeni in zagotovo pomagajo. Limono si dajta v torbo tik pred odhodom, da si jo bosta lahko stisnila neposredno na ustnice ali  v vodo (ali si pripravita limonado). Limona vas bo zbristrila in prebudila. Na seznam za porodnišnico smo dodali tudi masko za obraz. Včasih je dobro imeti kaj čez oči, da lahko izklopimo dogajanje okrog in se posvetimo zgolj in samo rojevanju.n

Prenesite si naš seznam za porodnišnico – kjer vas čaka še seznam za odhod domov ter prve dneve doma: tako za otroka kot tudi za mamo.

Seznamu pa smo dodali še Veva bonus: nasvete za lep porod in uspešno dojenje!

Ko imate vse našteto pripravljeno v torbi, ki vas čaka nekje pri vhodnih vratih, se lahko v miru prepustite še zadnjim tednom nosečnosti, razvajate sebe in s tem svoje dete, ki plava v njegovem prvem oceanu. Hkrati pa se pozanimajte, kateri so tisti znaki, ki nakazujejo na to, da se bo porod pričel – da se v porodnišnico ne odpravite ne prehitro in ne prepozno.

*Vsaka ženska je drugačna in ima svoje potrebe in navade. Zato je naš seznam za porodnišnico napisan kot vodilo in pomoč in ne kot nekaj, čemur boste do pike sledile . Nekatere boste potrebovale le nekaj od naštetega, druge boste k seznamu dodale še kaj zraven. Vsaka pa bo naredila tako, da bo zanjo najbolje.