Namigi za umirjeno umivanje otroških zob

Ni ga hujšega od nadležnega brenčanja okoli ušes in neprestanega srbenja. S praktičnimi nasveti, ki ti jih zaupamo na predavanju Poletna domača lekarna, bo vaše letošnje poletje prijetnejše.

uredništvo veva.si

Preventiva št. 1: zmanjšajte stres

To bo dobro delo na vseh področjih življenja, računate pa lahko tudi na manj komarjev. Uredite dnevno rutino (otrokom to ogromno pomeni!), spijte dovolj vode in si zagotovite dovolj spanca. Če se odpravljate na dopust, naredite letos spremembo: naj se dopust začne že s prvim dnem pakiranja prtljage, ne šele s prihodom na destinacijo. Ravno ta pred-potovalni stres pogosto povzroči vročino pri dojenčkih in malčkih, ki zakuhajo noč pred potovanjem. Vam je to znano? Če menite, da otrok (ali vi ;)) potrebujete pomiritev pred dopustom, si večere pred odhodom pripravite zeliščne kopeli, ki bodo sprostile organizem. In ne obremenjujte se preveč, če kaj pozabite doma. Običajno je tako, da zares pomembnih stvari ne pozabimo – malenkosti pa se dajo dokupiti tudi na počitniški destinaciji.

Zmanjšajte stres

Preventiva št. 2: s prehrano se prilagodite na poletje

Naše telo poleti potrebuje drugačno dinamiko kot pozimi – zato prilagodite tudi družinsko prehrano. Uživajte veliko sveže zelenjave in sadja ter čim manj predelane hrane. Izogibajte se večjim količinam kruha in predelanim mesninam, kot so hrenovke, paštete in salame. Pijte vodo in limonade z zelišči, ne pa gazirane pijače ali sadne sokove. Čim več hrane uživajte sveže in sproti pripravljene.

Ob tem pa še: naravni spreji na osnovi hidrolatov in eteričnih olj

Če boste poskrbeli za malo stresa in dovolj spanca, hkrati pa boste telo dovolj hidrirali in poskrbeli za ustrezno prehrano, bo potrebe po sprejih manj. Če pa že iščete naravne rešitve, pa lahko kar sami zamešate povsem naraven sprej, ki bo varen za vašo in dojenčkovo kožo. Za osnovo uporabite 1 deciliter hidrolata sivke (naj bo ekološka), vanj pa lahko zmešate nekaj kapljic ekoloških eteričnih olj. Za odganjanje insektov so najbolj učinkoviti:

  • eterično olje limonske trave in limone
  • evkalipta
  • nekateri pa dodajo tudi kapljice mete ali bazilike.

Stekleničko pred vsako uporabo pretresite. Če imate doma dojenčka, je potrebno z vsemi preparati ravnati previdno in zmerno. Posprejate lahko recimo otrokova oblačila (preden mu jih oblečete) ali pa voziček, s katerim boste šli na sprehod ob plaži.

Ni ga hujšega od nadležnega brenčanja okoli ušes in neprestanega srbenja. S praktičnimi nasveti, ki vam jih zaupamo na predavanju Poletna domača lekarna, bo vaše letošnje poletje prijetnejše.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Podari znanje. Podari moč.

Podari znanje. Podari moč.

Darilni kuponi za predavanja Veva so odlično darilo za vse, ki potrebujejo nova znanja in informacije o nosečnosti, porodu, dojenju, prehrani, vzgoji in medsebojnih odnosih.