GLICIN - naravni nadomestek sladila za nosečnice, mame in otroke

Koliko sladkorja je (še) zdravo? In kakšen sladkor uporabljati? Je bolje, da se popolnoma izognemo sladkorju? Kakšna je razlika med sladkorjem in sladili? Toliko različnih vprašanj, s katerimi se ukvarjamo (predvsem ženske), tudi zaradi naših otrok in njihovega zdravja. Tukaj vam bomo predstavili nadomestek za sladila in sladkorje – glicin, za katerega se verjame, da je pozabljena molekula življenja in dolgoživosti. Glicin je aminokislina, ki ima pomembno vlogo že v času nosečnosti in nato pri otrokovem razvoju. Za razliko od klasičnih umetnih sladil, glicin dejansko prispeva k boljšemu zdravju in počutju in tudi spanju.

Uredništvo Veva, spletna šola za starše

Zakaj glicin?

Glicin je osnovni gradnik kolagena, ki je ključnega pomena za zdravo kožo, lase, kosti in sklepe. Čeprav ga naše telo lahko sintetizira, te količine niso dovolj za zadostno obnovo kolagena. Zato je pomembno, da glicin vključimo v svojo prehrano in v času nosečnosti tudi zelo koristno vpliva na raztezanje kože na trebuščku.

Koristi glicina za nosečnice, mamice in otroke

1. Uravnavanje krvnega sladkorja: glicin izboljša občutljivost na inzulin in pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja, kar je še posebej pomembno za nosečnice in otroke.
2. Antioksidativna zaščita: glicin spodbuja sintezo glutationa, najmočnejšega antioksidanta v telesu, ki ščiti celice pred poškodbami in oksidativnim stresom.
3. Boljši spanec: glicin zmanjšuje telesno temperaturo in izboljšuje kakovost spanca, kar je koristno za mamice, ki potrebujejo dober počitek.
4. Podpora rasti: v obdobju rasti in nosečnosti je potreba po glicinu povečana, saj pomaga pri tvorbi kolagena in elastina, kar je ključno za razvoj zdravih kosti, kože in vezivnih tkiv. Po porodu pa pomaga tudi pri rasti las.

Kako uporabljati glicin?

Glicin je vsestranski nadomestek za sladila in sladkorje, ki ga lahko vključite v svojo vsakodnevno prehrano.

Tukaj je nekaj predlogov:
– v čaju: dodajte glicin v pomirjujoče čaje, kot so kamilica ali zeliščne mešanice za boljši spanec.
– v prehranskih dodatkih: uporabljajte glicin pred obroki za boljšo uravnavanje krvnega sladkorja.
– vključite ga v pudinge, jogurte, smoothije in kaše.

Pazite le, da ga v peki ne uporabljate na površini, saj se lahko hitro karamelizira. Za mlade mamice je skrb za zdravje ključna. Z vključitvijo glicina v prehrano lahko izboljšate kakovost svojega življenja in zdravje vaših otrok. Glicin ni le nadomestek za sladila in sladkorje, ampak tudi močna aminokislina, ki podpira zdravje na več načinov. Preizkusite ga v svoji dnevni rutini in opazili boste pozitivne spremembe!

Popust zate

Glicin je izbira za boljše zdravje in kakovost življenja za vas vaše otroke. Ker pa vemo, da veliko zdravih stvari tudi zaradi kvalitete dosega višje cene, imamo posebno ponudbo. Mamice, ki želite uporabljati GLICIN zase in za svoje otroke, ob nakupu uporabite kodo VEVA in prejmete 10% popust.

Hvala Ti. Da z znanjem spreminjaš svet naših otrok.

DELAVNICA: PRAVILNE TEHNIKE DIHANJA / ZOOM /sobota 15. junij ob 18.00

Nauči se pravilnega dihanja, da boš obvladovala porodno bolečino in doživela lep porod.

UVAJANJE HRANE + BLW

Ni vama treba biti pod stresom, vsak dan tehtati zelenjave in kupovati živil, ki jih niti ne poznata dobro. za uspešno, sproščeno in zdravo uvajanje goste hrane – po kašicah in BLW.

VSA NAŠA PREDAVANJA V AKADEMIJI

Paket vseh naših predavanj - da bo starševstvo lažje, vajin otrok pa bo imel trdne temelje za vso življjenje. Daleč najbolj priljubljen in prodajan program na Veva!