Kategorije

Dojenje

Dojenje je lahko najlepša in najmočnejša vez med otrokom in mamo, a pogosto ne steče. Je veščina, ki se je priučimo, če dovolj dolgo vztrajamo, če imamo dovolj znanja in zaupanja vase ter podpore.
Več >

Dojenje je lahko najlepša in najmočnejša vez med otrokom in mamo, a pogosto ne steče. Je veščina, ki se je priučimo, če dovolj dolgo vztrajamo, če imamo dovolj znanja in zaupanja vase ter podpore. Idealno je, če se začne par na dojenje pripravljati že v nosečnosti. Tako bosta vedela, kaj lahko pričakujeta, kako bodo izgledali prvi tedni in kako bo lahko partner najbolje podprl doječi par.

Mleko vsake mame je popolno, pa vendarle to, ali bo dojenje steklo, ni samo po sebi umevno. Vajin prvi podoj naj se zgodi, če je le možno, že v porodni sobi, v prvi uri po porodu. Ključno je pravilno pristavljanje – če dojenček ne sesa pravilno, je dojenje namreč boleče in neefektivno. Ker pri tem ne gre samo za hranjenje, ampak zadovoljevanje številnih otrokovih potreb, je pomembno, da tudi na oddelku dojiš čim več in čim pogosteje. Prvi dnevi so običajno ključni za uspešno dojenje, a takrat ni čas za Googlanje in prebiranje forumov – takrat je dobro vse to znanje že imeti, zato je pomembno, da se z znanjem o dojenju mamice opremijo že pred porodom.

Za vas smo pripravili vsa potrebna predavanja, v katerih vam bo svetovalka za dojenje predala vsa potrebna znanja. Nosečnicam svetovalka za dojenje priporoča predavanje ABC dojenja, ki jih bo zelo dobro pripravilo na vse izzive, mamicam, ki pa že imajo težave, pa spletni tečaj Naj steče polno dojenje. Če pa bi z dojenjem želeli prenehati in potrebujete malo podpore in vzpodbude, pa svetovalka za dojenje predlaga, da si skupaj ogledata Odstavljanje od dojenja.

Jasna K.
Vašo stran obiskujem že od samega začetka moje nosečnosti in mi vse vase informacije resnično pomagajo. Vsebine imate fantastične. Brez obsojanja, manipuliranja ... vaš pristop mi je všeč. Predavanja pobožajo. To mame potrebujemo. In se to, video je. Ne rabim brati. Trenutno se ne mislim odnehati z dojenjem, želim pa vedeti, na kak način pristopiti k temu, ko bom to začutila in da bo čim bolj nežno. Prvega otroka nisem dojila, sama nisem bila odločena, da bi ga. Drugega sem si želela, ampak je trajalo mesec, se malo več, da je popolnoma steklo. Ampak sem vztrajala. In z malčico uživava. Meni je super.
Jasna K.

Izobraževanja

 • ABC dojenja

  Dostop takoj
  Vse informacije, ki jih še pred porodom potrebujete za uspešno dojenje.
 • Naj steče polno dojenje

  Dostop takoj

  Kako vzpostaviti polno dojenje - brez dodajanja, črpanja, otrokovega joka in bolečin.

 • Odstavljanje od dojenja

  Dostop takoj
  Odstavite otroka od dojenja sočutno, brez joka in upora in ohranite z njim globoko povezanost, kot sta jo imela doslej.

Nasveti

Dojenje je lahko zelo preprosto, če upoštevamo nekaj pravil in se nanj, kot na porod, pripravimo. Na spletni šoli za starše vaju čaka veliko člankov, s pomočjo katerih se bosta dobro pripravila na čas po porodu in dojenje, ter veliko vsebin, ki pomagajo mamicam, ki imajo težave z dojenjem. Imate težave pri pristavljanju in se dojita z nastavki? Vam je kdo rekel, da dojenček premalo pridobiva, da je vaše mleko vodeno? So vam priporočali tehtanje pred in po podoju, otrok pa je po podoju nikakor ni zadovoljen in mu dajete dodatek, sedaj pa se je razvila sesalna zmeda? Bi se novorojenček dojil cele dneve in menite, da nimate dovolj mleka? Preberite naše članke in v njih najdite odgovor na vaša vprašanja in dileme.

Prvi dnevi dojenja

Koristni nasveti, ki olajšajo prve dni z vašim dojenčkom in preprečijo marsikatero skrb glede dojenja in otrokove te ...

Boleče dojenje

Ne sprijaznite se s tem, da dojenje “pač” boli in da je treba (po)trpeti. Če bolečina traja dlje, je treba najti ...

Dojenje dvojčkov

Kako se dobro pripraviti na dojenje dvojčkov in zakaj morda ne bo enako, kot če bi dojili samo enega otroka.

Ali bom lahko dojila?

Številne nosečnice se sprašujejo, kaj vse vpliva na zmožnost dojenja. Kako lahko nosečnica ve, ali bo lahko dojila?

Črpanje mleka ob dojenju

Črpanje mleka je veščina. Če dojiš in želiš nekaj mleka tudi načrpati, preveri, kakšni so triki in bližnjice d ...

Online priprave: Za tvoj lep porod

Porod nima popravnega izpita, vsak se zgodi le enkrat. Naj bo lep, spoštljiv in prijazen do otroka in mame. Šele ko imate znanje, imate tudi možnost odločanja. Za tiste, ki cenite udobje doma, a se želite na porod pripraviti dobro, kvalitetno in predvsem celostno. 

Za tiste, ki cenite udobje doma, a se želite na porod pripraviti dobro, kvalitetno in predvsem celostno.

samo
140€