Kategorije

Prehrana in zdravje otrok

Za zdravje otrok začne večina mamic skrbeti že pred porodom, ko prilagodijo hrano, ki jo uživajo, skrbijo za prehranske dodatke v nosečnosti, dovolj gibanja in spanja. Naslednja večja prelomnica je uvajanje hrane pri otroku in iskanje virov ekološko pridelane hrane.
Več >

Za zdravje otrok začne večina mamic skrbeti že pred porodom, ko prilagodijo hrano, ki jo uživajo, skrbijo za prehranske dodatke v nosečnosti, dovolj gibanja in spanja. Naslednja večja prelomnica je uvajanje hrane pri otroku in iskanje virov ekološko pridelane hrane.

Če ne prej, začne bolj zdravo hrano uživati celotna družina, ko je čas za prve kašice ali koščke, obroki so tako sestavljeni iz lokalnih, sezonskih in čim manj predelanih živil.

Enako pozornost kot prehrani starši namenjajo tudi zdravju in zdravemu ter pravilnemu razvoju otroka. Pozorni moramo biti na otrokovo rast in razvoj, ustrezen gibalni razvoj in razvoj refleksov. Več pozornosti je v tem času namenjene tudi naravnim izbiram v primeru bolezni in naravnim pristopom.

Ker sta zdravje otrok in zdrava prehrana tako pomembni za otrokov razvoj, smo v spletni šoli Veva pripravili številna poučna in odlična predavanja, ki vama bodo dali znanje in širino za izbiro zdrave prehrane in naravnih pristopov k otrokovemu zdravju.

Polona Zavratnik
V spletni šoli za starše Veva sem si ogledala dve predavanji glede prehrane. Ogled predavanj je bil najboljši mogoči začetek poti uvajanja hrane mojemu sinčku, saj sem se ga lotila veliko bolj sproščeno in samozavestno ter uvajala po metodi BLW, česar prej nisem nameravala. Izkušeni in strokovni predavateljici sta razbili marsikateri mit o \"zdravi\" oz. \"primerni\" prehrani za dojenčke, doživela sem kar nekaj \"aha\" momentov.
Polona Zavratnik

Izobraževanja

Nasveti

Prvo otrokovo leto je po navadi precej izzivov polno. Toliko novih mejnikov dosegajo in toliko novega spoznavamo skupaj. V poplavi številnih informacij, knjig in brošur smo starši pogosto zmedeni, toda s pomočjo naših člankov se bodo dvomi razblinili in lahko bosta rekla – zdaj veva, kako bova predstavila prehrano otroku in kako bova skrbela za zdravje celotne družine. Okoli otrokovega 4. meseca počasi nastopi čas za premislek o tem, kdaj in kako boste uvajali hrano. Nekateri se odločijo, da bodo poskusili BLW – baby led weaning, hranjenje s koščki. Ne glede na to, kakšno pot izberete, je pomembno, da z uvajanjem hrane ne začnete prezgodaj in da je prehrana otrok lokalna, sezonska in prilagojena razvitosti njihovega črevesja. Tako bo podpirala zdravje celotne družine. Večina staršev istočasno za zdravje otrok išče naravne rešitve in pristope, saj se zavedajo, da se v tem prvem letu gradijo temelji za vso življenje, dojenčkovo telo pa je zelo občutljivo. Številni pripravki, ki jih sicer odrasli uporabljamo v vsakodnevnem življenju, zanje še niso primerni. O bogatem svetu začimb v otrokovi prehrani in bolj zdravi prehrani celotne družine ter o naravnih zdravstvenih pristopih pa več v naših člankih:
jok med vožnjo

Jok med vožnjo?

Zakaj nekateri dojenčki med vožnjo neprestano jokajo in kako jim lahko pomagamo?

Online priprave: Za tvoj lep porod

Porod nima popravnega izpita, vsak se zgodi le enkrat. Naj bo lep, spoštljiv in prijazen do otroka in mame. Šele ko imate znanje, imate tudi možnost odločanja. Za tiste, ki cenite udobje doma, a se želite na porod pripraviti dobro, kvalitetno in predvsem celostno. 

Za tiste, ki cenite udobje doma, a se želite na porod pripraviti dobro, kvalitetno in predvsem celostno.

samo
140€